Ingrediënten
1 koffielepel kokosolie
1 ui, zoet, gesnipperd
1 kruidnagel
1 steranijs
2 cm gemberwortel, geschild en gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1eetlepel kerriepoeder, mild
1 middelgrote winterpeen, geschild en in blokjes
200g zoete aardappel, rauw, in blokjes
2 gele paprika's , in stukjes
100 g kerstomaatjes
75 ml kookroom, light of kokosmelk light
1 kip of groente bouillonblokje
150 ml water
400 g kipfilet, rauw, in stukjes
250 g ananas, in stukjes
1 bosje koriander
Verwarm de kokosolie en fruit hierin de gesnipperde ui. Voeg de kruidnagel, steranijs, gember, knoflook en kerrie toe. Fruit nog een minuut op lage stand.
Voeg de wortel, aardappels, paprika en tomaat toe en roerbak een paar minuten.
Voeg de kokosroom toe en zoveel bouillon dat de groenten net onder staan. Breng aan de kook, voeg de kip stukjes toe en laat met deksel op de pan circa 15 minuten stoven.
Laat de saus zonder deksel nog 5 minuten inkoken en breng dan verder op smaak met zout en peper. Schep de ananas door de groenten en bestrooi het gerecht op het laatste moment met de koriander.
Bron: Aangepast recept van Boodschappen.nl.
Tip: Laat eventueel de zoete aardappel weg en serveer met rijst.
Tip: Laat eventueel de zoete aardappel weg en serveer met rijst.