1 kg aardappels, kruimig 50 ml melk
100 g boter
50 g witte ui
20 ml zonnebloemolie
1 teen knoflook, geraspt
100 g gerookt spek, in fijne brunoise5 eidooiers
50 g bloem
3 eiwitten
2 el groene kruiden
peper en zout
Bereiden
Kook de aardappels gaar in ruim water met zout, giet af, stoom nog even droog, stamp fijn en haal door een pureeknijper of een grove zeef.
Verwarm de melk en boter en roer door de aardappels tot een gladde puree, breng op smaak met zout en peper.
Fruit de ui glazig in de olie, voeg knoflook en spek toe en laat rustig gaar worden (zorg dat het spek niet knapperig wordt.
Meng de warme aardappelpuree met ui, knoflook, spek en met de eidooiers en meng daarna met de gezeefde bloem.
Klop de eiwitten stijf en meng met de groene kruiden door de aardappelpuree.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul met het aardappelmengsel en bak in de oven op 190 graden in 30 minuten gaar, tot een sateprikker er schoon uit komt.
Laat afkoelen en snijd de cake in plakken.
Rooster de plakken cake op de BBQ op een ingevet rooster.
Kook de aardappels gaar in ruim water met zout, giet af, stoom nog even droog, stamp fijn en haal door een pureeknijper of een grove zeef.
Verwarm de melk en boter en roer door de aardappels tot een gladde puree, breng op smaak met zout en peper.
Fruit de ui glazig in de olie, voeg knoflook en spek toe en laat rustig gaar worden (zorg dat het spek niet knapperig wordt.
Meng de warme aardappelpuree met ui, knoflook, spek en met de eidooiers en meng daarna met de gezeefde bloem.
Klop de eiwitten stijf en meng met de groene kruiden door de aardappelpuree.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul met het aardappelmengsel en bak in de oven op 190 graden in 30 minuten gaar, tot een sateprikker er schoon uit komt.
Laat afkoelen en snijd de cake in plakken.
Rooster de plakken cake op de BBQ op een ingevet rooster.
Bron: Smart BBQ van Julius Jaspers