Bereidingstijd 30 minuten, wachten 90 minuten
Ingrediënten
2 pakken spliterwten
4 liter water
1 kg halscreb met been
1 pond gesneden prei
2 uien, gesnipperd
8 bouillonblokken
250 g knolselderij (in blokjes)1 doosje bladselderij
2 rookworsten à 375 g
2 pakken spliterwten
4 liter water
1 kg halscreb met been
1 pond gesneden prei
2 uien, gesnipperd
8 bouillonblokken
250 g knolselderij (in blokjes)1 doosje bladselderij
2 rookworsten à 375 g
Bereiden
Was het vlees en wrijf de stukjes bot eraf.Was de erwten en zet op met het water, de bouillonblokken en het vlees. Bouillon aan de kook brengen, schuim eraf scheppen. 1 uur laten koken.
Neem het vlees uit de pan en snijd in stukjes. Aan bouillon toevoegen: prei, knolselderij, bladselderij, en vlees. Nog een half uur laten koken.
Worst in plakjes snijden en toevoegen.
Bron: Oma