Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
350 g rundergehakt
zout en versgemalen peper
2 eetl. olijfolie of 25 g boter
1 ui, grof gesnipperd
100 bloemkoolroosjes
100 g winterwortel, in plakjes of in blokjes
100 g prei, in ringen2 stengels bleekselderij, in boogjes of stukjes
mespunt cayennepeper
2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)
of 2 theel. gedroogd
1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten op sap (ca. 400 g)
2 l vleesbouillon (van tablet of uit pot)
Bereiden
Kruid het gehakt met zout en peper en rol er met vochtige handen kleine balletjes van.Verhit de olie of de boter in een grote soeppan. Fruit hierin de uien glazig. Schep de bloemkool, wortel, prei, bleekselderij en cayennepeper erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de tijm, tomaten met sap en de bouillon toe en kook zachtjes 20 minuten. Roer af en toe. Schep de gehaktballetjes de laatste 10 minuten door de soep.
Bron: Boodschappen