Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten
Voor de asperges
500 g asperges, brunoise of spaghetti
olijfolie
peterselie
geraspte parmezaan
brunoise van 25 g rauwe ham, gebakken
Voor de puree
1 bosje bladpeterselie
xantana
Voor de saus
1 bol gerookte knoflook, gehakt
1 gesnipperde sjalot
50 ml droge witte wijn
250 ml aspergevocht
150 ml room
25 g boter
Voor de garnalen
12 grote garnalen
bloem
geklopt ei
panko
Asperges
Kook of stoom de asperges beetgaar (stomen 8 minuten).
Puree
Pluk de peterselie, blancheer kort en leg op ijswater. Laat de peterselie uitlekken en draai met wat xantana fijn in de de thermomixer.
Saus
Fruit de sjalot en knoflook aan en blus af met de witte wijn.
Voeg het aspergevocht en de room toe en laat tot de helft inkoken.
Passeer en breng op smaak. Klop de boter in blokjes door de saus.
Doe de saus in de gourmet whip met 1 capsule. Warmhouden of opwarmen in bain marie op 65 graden.
Garnalen
Voeg het aspergevocht en de room toe en laat tot de helft inkoken.
Passeer en breng op smaak. Klop de boter in blokjes door de saus.
Doe de saus in de gourmet whip met 1 capsule. Warmhouden of opwarmen in bain marie op 65 graden.
Garnalen
Door de bloem halen, daarna door het ei (aangemaakt met 2 el water) en dan door de panko.
Bereiden
Spaghetti opwarmen met een scheutje olijfolie. Overige ingrediënten toevoegen.
Garnalen enkele minuten frituren op 180 graden.
Bereiden
Spaghetti opwarmen met een scheutje olijfolie. Overige ingrediënten toevoegen.
Garnalen enkele minuten frituren op 180 graden.