woensdag 19 oktober 2016

Tomaten-crèmesoep

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten
1 kg tomaten
1 l kippenbouillon
100 g gehakte ui
50 g gehakte wortel
klein blikje tomatenpuree
5 el boter
1 tl suiker4 el bloem
snufje cayennepeper
versgemalen peper en zout
fijngehakte bieslook of peterselie
4 el koffiemelk of slagroom

Bereiden
Dompel de tomaten in kokend water. Pellen, ontpitten en in stukken snijden.
Smelt 2 el boter op matig vuur in de pan. Hierin de ui en wortel 8 tot 10 min al roerend licht fruiten, niet bruinen. Voeg de tomatenpuree, tomaten, suiker, cayennepeper en wat zout toe. Laat dit op zacht vuur ca. 20 min smoren. Breng op smaak met peper en zout. Af en toe roeren. Laat het mengsel een beetje afkoelen, pureer het met de blender en zet apart.
Smelt 3 el boter op laag vuur in de pan. Strooi de bloem erover en roer een gladde roux. Voeg al roerend bouillon toe en breng rustig aan de kook. Koken tot er een dikke gladde saus is ontstaan. Enkele minuten laten garen. Neem de pan van het vuur en voeg het tomatenmengsel toe. Schep in een soepkom en roer de koffiemelk of slagroom erdoor.

Je kunt de soep ook maken met 2 blikjes gepelde tomaten. Voeg dan nog 1/2 l kippenbouillon toe.

Bron: Eigen recept

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...