Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
3 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
2 el olijfolie
350-400 g blokjes knolselderij
100 ml witte wijn
125 ml crème fraîche
1 l kippenbouillonnootmuskaat
100 g gerookte palingfilet
1/2 zakje verse bieslook,
fijngesneden
Bereiden
Verwarm de olie in een kookpan en verwarm de knolselderij, sjalotjes en knoflook toe. Laat enkele minuten zachtjes garen. Voeg de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg bouillon en nootmuskaat toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
Schenk de soep in een blender en draai glad. Schenk de soep terug in de pan en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en warm de soep weer op.
Palingfilets elk in 3 stukken snijden, vervolgens in lange, dunne reepjes. Soep op smaak brengen met zout en peper en in vier diepe borden scheppen. Palingreepjes in soep leggen en geheel bestrooien met bieslook.
Schenk de soep in een blender en draai glad. Schenk de soep terug in de pan en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en warm de soep weer op.
Palingfilets elk in 3 stukken snijden, vervolgens in lange, dunne reepjes. Soep op smaak brengen met zout en peper en in vier diepe borden scheppen. Palingreepjes in soep leggen en geheel bestrooien met bieslook.
Bron: GoodFood