Bereidingstijd 30 minuten, grillen 4 tot 5 uur
Ingrediënten
1 varkensrack van 2,5 kg
1 el zeezout
1 el oregano
peper
Voor de saus
500 ml appelcider250 ml kippenfond
1 el bruine basterdsuiker
2 reepjes sinaasappelschil
2 kaneelstokjes, gekneusd
3 steranijs
25 g zachte boter
1 el bloem
Bereiden
Begin ruim 5 uur van tevoren.Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de speklaag van de varkensrack. Wrijf het vlees goed in met oregano, zeezout en peper.
Steek de BGG aan met één hittepunt, plaats er de ConvEGGtor in met de pootjes omhoog en verwarm tot 100 graden. Zet een bak water op de ConveGGtor en leg het RVS rooster erop.
Bak de rack in 4 tot 5 uur gaar. Houd een kerntemperatuur aan van 65 graden.
Neem de rack van het rooster en houd warm onder aluminiumfolie. Verwijder het RVS rooster en de ConvEGGtor en plaats het gietijzeren rooster in de grill. Breng de temperatuur omhoog tot 200 graden en gril de rack rondom bruin. Laat nog even rusten onder aluminiumfolie.
Schenk de cider in een pan. Voeg toe kippenfond, suiker, sinaasappelschil, kaneel en steranijs en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur lager en laat inkoken tot de helft.
Roer in een kommetje de boter en bloem tot een pasta, verkruimel boven de jus en roer glad. Laat al roerend licht binden. Voeg zout en peper toe.
Serveer de saus bij het vlees.
Bron: Delicious