vrijdag 30 september 2016

Zeebaars met citroen

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 50 minuten

Ingrediënten
4 grote zeebaarzen
Sap van een halve biologische citroen
1 ingelegde citroen
Olijfolie
2 teentjes knoflook
1 theelepel komijn (of komijnpoeder)
1 theelepel korianderzaad (of het poeder)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
Snuf zout
Half bosje (10 gram) fijngehakte koriander
Half bosje (10 gram) fijngehakte peterselie
300 gram krieltjes met schil, gehalveerd
1 citroen in schijfjes voor in de buikholte

Bereiden
Spoel de zeebaarzen schoon onder koud stromend water. 
Snijd diagonaal inkepingen in de huid van de zeebaars.
Spoel de ingelegde citroen af onder de kraan.
Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de blender of in de hakmolen van de staafmixer (vijzel of met de hand fijnsnijden kan natuurlijk ook), maal alles tot een pasta en vul aan met olijfolie tot het een smeuïge geheel is
Smeer de vis hiermee in en zet hem in de koelkast voor tenminste 1 uur.
Bak de vis op de gesloten BBQ 10 minuten per kant, 190 graden, indirect.

Bron: Minkekookt

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...