Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
4 kogelbiefstukken, in plakjes
2 el olijfolie
75 g pancetta, in stukjes
1 ui, in repen
1 tl gedroogde tijm
50 ml rode port
125 g mascarpone250 g verse pasta (tagliatelle)
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
1. Bestrooi de plakjes biefstuk met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de biefstuk bruin vanbuiten en rosé vanbinnen in ca. 3 minuten. Schep ze uit de pan op een bord.2. Bak de pancetta in het resterende bakvet zachtjes uit. Bak de ui met de tijm 2 min. mee. Voeg de port toe en kook alles 2 minuten. Voeg de mascarpone toe en breng dit aan de kook. Breng de saus pittig op smaak met zout en peper.
3. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan.
4. Schep de saus en plakjes kogelbiefstuk door de pasta. Verdeel het gerecht over 4 warme borden en serveer de kaas apart erbij.
Lekker met spruitjes.