Bereidingstijd
Ingrediënten
1 teen knoflook
2 takjes rozemarijn
8 varkenshaasmedaillons à 80 g
5 jeneverbessen
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
350 ml rode wijn2 el rode wijnazijn
8 plakjes gerookt spek
2 el bruine basterdsuiker
250 ml vleesjus
0,5 el maïzena
zout en versgemalen peper
2 el roomboter
Bereiden
Pel de knoflook en snijd fijn. Ris de rozemarijn en hak fijn. Leg het vlees in een schaal en vermeng met de knoflook, rozemarijn, kruiden, specerijen, wijn en azijn. Laat afgedekt met plasticfolie 1 nacht marineren in de koelkast.Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) dep droog met keukenpapier en omwikkel elke medaillon met spek. Zet het geheel vast met een cocktailprikker en zet de pastoorshaasjes tot gebruik afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Haal 1 uur van tevoren uit de koelkast.
Kook voor de saus de marinade tot de helft in, voeg de suiker en jus toe en kook nog 5 minuten in. Zeef de saus en bind hem eventueel met aangeroerde maïzena. Breng op smaak met zout en peper.
Smelt de boter in een pan en bak de pastoorshaasjes rondom circa 4 minuten. Serveer de pastoorshaasjes met de saus.
Bron: Rudolph van Veen