Bereidingstijd 50 minuten, oventijd 15 minuten
Ingrediënten
800 g geschilde aardappels
3 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl komijnpoeder
1/2 tl chilivlokken
2 tl gedroogde oregano en 1 tl om te bestrooien500 g rundergehakt
250 ml rode wijn
400 g tomatenblokjes (blik)
500 g pompoen, in blokjes van 2 cm
250 g kastanjechampignons, in plakjes
1 tl fijngehakte rode chilipeper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de aardappels in plakjes van 1/2 cm en kook in 10 min gaar in ruim water met zout.
Verhit de olie in een grote pan. Schep de ui hierin 3-4 minuten om. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak 1-2 min. tot de aroma's vrijkomen. Voeg het gehakt toe en vak het in 6-8 minuten rul en bruin. Voeg alle overige ingredienten toe en bren aan de kook. Laat 10-15 min. zachtjes pruttelen tot de pompoen gaar is.
Smelt intussen voor de kaassaus de boter in een steelpan op matig tot hoog vuur, maar laat hem niet kleuren. Strooi de bloem erover, schep 1 min. om en klop geleidelijk de melk erdoor. Breng aan de kook en draai het vuur halfhoog. Laat al roerend 5 minuten binden. Voeg de parmezaanse kaas en komijn toe. Neem van het vuur.
Verdeel de aardappelschijfjes over een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt erop en druk aan. Schep de kaassaus erop en zet 15 min. onderin de oven tot de kaassaus goudbruin kleurt. Haal de schaaltjes uit de oven, laat 5 minuten rusten en bestrooi met chilipeper en oregano.
Serveer met een salade.
Bron: Delicious