zaterdag 12 november 2016

Pittig snijbonenpannetje

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
400 g snijbonen, gesneden
200 g wortel, in stukjes of plakjes
2 uien, gesnipperd
1 el olie
400 g gehakt, half-om-half
zout en peper
1 el tomatenpuree
2 el abrikozenjam
1/2 groentebouillonblokje
1 t sambal oelek

Bereiden
Verhit de olie in de pan en bak het gehakt rul. Fruit de uien en de wortel kort mee. Breng op smaak met peper. Roer de tomatenpuree en de abrikozenjam erdoorheen.
Voeg ca. 200 ml water, het bouillonblokje en de bonen toe. Breng alles aan de kook en laat met het deksel op de pan 10-12 minuten zachtjes garen. Breng het geheel krachtig op smaak met sambal oelek en een beetje zout.

Strooi er eventueel wat rode peper en pinda's of geroosterd sesamzaad en koriander over.

Bron: Koken en Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...