Bereidingstijd 40 minuten
Eieren
4 eieren
½ theelepel chili- en korianderpasta
½ theelepel gemberpasta
½ theelepel gemalen kurkuma
¼ theelepel kruidenzout
koolzaadolie om te bakken
Curry
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen chilipeper
1½ theelepel grillkruiden
½ theelepel komijnzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
½ theelepel korianderzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
½ theelepel garam masala
½ theelepel kruidenzout
5 laurierblaadjes
1 eetlepel raapzaadolie
1 eetlepel mosterdolie
1 grote ui, in dunne ringen
1 theelepel chili- en korianderpasta
1 theelepel knoflookpasta
1 theelepel gemberpasta
1 theelepel grove mosterd
5 kerstomaten, gehalveerd
50 ml + 300 ml water
5 aardappelen, gehalveerd
1 groene piripiri of rawit, fijngehakt
Garnering
korianderblaadjes
3 gedroogde rode chilipepers
Voor erbij
khichuririjst
Eieren
Kook de eieren 8 minuten. Pel ze als ze wat afgekoeld zijn. Verhit een koekenpan met olie en voeg de rest van de ingrediënten toe. Doe de eieren erbij en bak ze 1 minuut.Curry
Leg alle specerijen in hoopjes klaar op een bord.
Verhit een wok met raapzaad- en mosterdolie en bak de ui 1 minuut op hoog vuur. Voeg de specerijenpasta’s, mosterd en specerijen toe en bak nog 3 minuten. Voeg wat water toe tegen het aanbranden.
Doe de kerstomaten in de pan. Voeg 50 ml water toe. Laat 3 minuten op hoog vuur koken. Roer constant om zodat je de tomaten tot moes roert.
Voeg de aardappelen en piripiri toe met nog 300 ml water. Laat afgedekt 20 minuten op middelhoog vuur koken.
Doe de eieren erbij en leg de korianderblaadjes en gedroogde chilipeper erbovenop. Laat 2 minuten pruttelen. Haal daarna van het vuur.
Bron: Vega curry van Nahid Hassan