Bereidingstijd 75 minuten
Ingrediënten
1 kg zure appels (bijv. braeburn)
sap van ½ citroen
175 g lichtbruine basterdsuiker
zout
¼ tl kaneelpoeder
custard of vanille-ijs om erbij te serveren
Voor de crumble
350 g bloem
175 g gezouten boter koud - in blokjes
100 g lichtbruine basterdsuiker
Bereiden
Doe voor de crumble de bloem en deboter in een keukenmachine en meng met depulse-knop tot grove kruimels. Meng er met eenspatel de suiker en een snuf zout doorheen.Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C /hetelucht: 170°C). Snijd de appels in vieren enverwijder de klokhuizen. Snijd de appelpartenin dikke plakjes en meng ze in een kom met hetcitroensap, 150 g suiker en het kaneelpoeder.Verdeel de appels over een ovenschaal enverdeel de crumble er gelijkmatig overheen.Bestrooi met de overige suiker.
Bak de appelcrumble ca. 40 minuten in deoven tot hij goudbruin is en langs de randenbubbelt. Serveer met custard of vanille-ijs.