Bereidingstijd 50 minuten
Ingrediënten
2 venkelknollen
olijfolie
15 kleine trostomaatjes
tijm (gedroogde en verse)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.Maak de venkelknollen schoon. Snijd bovenaan het groen eraf (dat verbrandt in de oven), maar houd het opzij voor de afwerking. Snijd ½ cm van de onderkant. Haal het buitenste blad eraf als het beschadigd of vuil is.
Snijd de knollen in dikke plakken van ongeveer 1 cm. De steelaanzet mag je eraan laten, dat houdt de bladeren samen. Wrijf ze goed in met olijfolie en leg ze in een vuurvaste ovenschaal. Kruid met zout en peper. Zet de schaal 40 minuten in de oven.
Halveer de tomaatjes, leg ze dicht bij elkaar op een bord met de gesneden kant naar boven. Kruid met flink wat gedroogde tijm en een beetje zout en peper. Giet er nu in een dunne straal olijfolie over. Let erop dat ook de tijm onder de olie zit. De laatste 15 minuten van de gaartijd leg je de tomaatjes tussen de venkel.
Werk af met verse tijm en wat plukjes van het groen van de venkel. Lekker bij vis.
Bron: Puur genieten van Pascale Naessens