Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
2 eetlepels roomboter
1 ui, grof gesneden
1 teen knoflook
1 bloemkool (ongeveer 500 g)
100 ml room of soja cuisine
600 ml kippenfond
Zout
1 ui, grof gesneden
1 teen knoflook
1 bloemkool (ongeveer 500 g)
100 ml room of soja cuisine
600 ml kippenfond
Zout
Bereiden
Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui op matig hoog vuur 5 minuten, ze mogen niet kleuren. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.
Verwijder het groen en snijd de bloemkool in stukjes. Snijd de stugge stronk weg. Leg de bloemkool bij de ui in de pan en schenk er de kippenfond op. Voeg zout en peper toe. Breng het vocht aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is.
Voeg de room toe en kook de soep nog 5 minuten door. Pureer de bloemkoolsoep met de staafmixer en proef of er misschien extra zout of peper bij moet.
Bron: Okoko (aangepast)
Verwijder het groen en snijd de bloemkool in stukjes. Snijd de stugge stronk weg. Leg de bloemkool bij de ui in de pan en schenk er de kippenfond op. Voeg zout en peper toe. Breng het vocht aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is.
Voeg de room toe en kook de soep nog 5 minuten door. Pureer de bloemkoolsoep met de staafmixer en proef of er misschien extra zout of peper bij moet.
Bron: Okoko (aangepast)