Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
500 g paddenstoelen en oesterzwammen
500 ml water
1 groentebouillontablet
1 el geconcentreerde kippenfond250 ml kokosmelk
2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt
Roer de bouillon, fond en de kokosmelk erdoor. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het 10 minuten heel zacht pruttelen.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Dien de soep op met het bieslook eroverheen gestrooid.
2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt
Bereiden
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui in ca. 3 minuten zacht. Voeg de knoflook toe en laat die 1 minuut meebakken. Doe daarna de paddenstoelen erbij. Zet het vuur lager (tot matig hoog), leg een deksel op de koekenpan en laat alles 5 minuten bakken of tot de paddenstoelen zacht zijn.Roer de bouillon, fond en de kokosmelk erdoor. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het 10 minuten heel zacht pruttelen.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Dien de soep op met het bieslook eroverheen gestrooid.
Bron: Okoko (aangepast)