Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten + wachttijd
Ingrediënten
750 g hokkaidopompoen, in dunne plakken
750 g aardappels, geschild en in dunne plakken
400 ml slagroom
100 ml melk
zout en peper
nootmuskaat
500 g champignons, in plakjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 el olie
1 bosje peterselie, fijngehakt
100 g fetakaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoen en de aardappels om en om dakpansgewijs over een grote platte ovenschaal. Roer de slagroom door de melk, breng krachtig op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet over de pompoen en aardappels. Bak de schotel 40-50 minuten in de oven.
Bak de paddenstoelen. Bak de ui en knoflook kort mee. op smaak met zout en peper. Meng 2/3 van de peterselie door de champignons.
Verdeel de champignons 10 minuten voor de baktijd over de ovenschotel. Verkruimel de feta, strooi over de champignons en zet terug in de oven tot het einde van de baktijd. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Bron: Koken & Genieten