Nagerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten + 2 uur wachttijd
Ingrediënten
50 g pure chocolade, fijngehakt
500 ml melk
kookpudding chocolade voor 500 ml melk
2-3 el suiker
100 ml Irisch cream (Baileys)
1 tl kaneelpoeder
150 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
4 chocolaatjes om te garneren
1 el gehakte pistachenootjes
Bereiden
Roer 5 el melk, het kookpuddingpoeder en de suiker door elkaar. Breng de overige melk in een pan aan de kook. Roer het kookpuddingpoeder erdoorheen en kook al roerend 1 minuut verder.
Los de pure chocolade op in de hete pudding. Roer de likeur erdoorheen en breng op smaak met het kaneelpoeder. de pudding afkoelen. Verdeel over 4 dessertglazen en zet ca. 1 uur in de koelkast.
Klop de slagroom stijf en en voeg daarbij geleidelijk e vanillesuiker toe. Vul een spuitzak met de slagroom en spuit over de chocoladecrème. Garneer met de chocolaatjes en de pistachenoten.
Bron: Koken & Genieten