Lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten
500 g prei
5 el olijfolie
700 g kruimige aardappels, in stukjes
1 1/2 l kippenbouillon (van tablet)
grote of 2 kleine kipfilets
125 ml slagroom
4 dikke sneden stevig brood
4-8 blaadjes romaine sla
1 rode ui, in ringen
3 el caesar-saladedressing (koelvak supermarkt)
stukje Parmezaanse kaas van 50 g
Bereiden
Houd een stuk van 8 cm prei apart, snijd de rest in ringen. Verhit in een soeppan 3 el olijfolie. Bak hierin de aardappels en prei 2-3 minuten zonder ze te laten kleuren. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de soep in 15 minuten zachtjes gaar.
Sla intussen de kipfilets tussen 2 vellen vershoudfolie met de deegroller plat. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 10 minuten goudbruin en gaar. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de bewaarde prei in flinterdunne ringen.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de slagroom met zout en peper naar smaak toe. Verwarm de soep 3-4 minuten.
Halveer intussen de sneden brood. Beleg ze met de sla, de kip en de uienringen. Schep er een beetje dressing over. Schaaf er met de dunschiller Parmezaanse kaas boven. Bestrooi de sandwiches met peper.
Schep de soep in 4 kommen. Strooi er de preiringen in en serveer met de sandwiches.
Bron: Delicious