Bereidingstijd
Ingrediënten
3 of 4 friszure appels, bijvoorbeeld Granny Smith,
geschild en in blokjes gesneden
60 ml Calvados
125 gram walnoten, gehakt
450 gram suiker
3 eieren
350 ml zonnebloemolie
415 gram bloem
2 theelepels kaneel
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
Optioneel: Crème fraîche, voor erbij
60 ml Calvados
125 gram walnoten, gehakt
450 gram suiker
3 eieren
350 ml zonnebloemolie
415 gram bloem
2 theelepels kaneel
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
Optioneel: Crème fraîche, voor erbij
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Beboter een ronde springvorm van ongeveer 22 centimeter doorsnede.Klop met een mixer met garde de suiker met de eieren tot een romig, zachtgeel mengsel. Voeg daarna onder voortdurend kloppen de olie toe, in een dun straaltje, tot de boel is geëmulgeerd.
Blijf kloppen en voeg dan de Calvados toe. Daarna mogen de droge ingrediënten erbij: de bloem, kaneel, kruidnagel, baking soda en zout. Klop dit even kort door tot alles goed is gemengd.
Meng met een spatel de walnoten en de stukjes appel door het beslag. Giet alles in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant glad met de spatel.
Zet de appelcake met Calvados in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 90 minuten gaar. Test met een satéprikker of een mesje of die glad uit het midden van de cake komt (zonder plakkerige cakeresten).
Laat helemaal afkoelen en serveer dan, eventueel met een klodder crème fraîche erbij.
Bron: Culy