donderdag 17 oktober 2019

Kool met ei

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
1 el olijfolie
klontje boter
1/3 spitskool
1 wortel
1 bosui
1 sjalot
2 kleine tenen knoflook
3 medium eieren
zout
snuf witte peper
1/2 tl suiker
1 tl sesamolie

Bereiden
Schil de wortel en snijdt deze in lucifer reepjes.
Snijd de bosui schuin in reepjes.
Verwijder het harde gedeelte van de kool en snijd de kool in flinterdunne reepjes.
Verhit een eetlepel olie met de boter in de pan.
Pel de sjalot en snipper deze en voeg deze toe aan de pan.
Pers de teentjes knoflook en voeg deze toe aan de pan.
Voeg nu de wortel bij de sjalot en knoflook en roerbak dit tot de uien glazig zijn.
Vervolgens voeg je bosui en kool toe en husselt dit goed door elkaar.
Breng op smaak met een snuf witte peper, zout en de suiker.
Breek de eieren ondertussen in een kom en kluts deze kort.
Voeg ze toe aan de pan en breng nog even op smaak met zout.
Wanneer het goed op smaak is draai je je vuur uit en voegt de sesamolie toe. Roer goed door elkaar.

Bron: Culinessa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...