Bron: Uit de keuken van Fatima |
Bereidingstijd
Gehakt marinade
400 gr. gehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 el. peterselie, fijngesneden
1 tl. paprikapoeder
1 tl. zout
1/2 tl. gemberpoeder
1/2 tl. zwarte peper1/2 tl. harissa kruiden
1 el. zonnebloemolie
Tomatensaus
1 ui, fijngesneden
1 rode paprika, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
390 gr. Heinz tomatenblokjes
1 blikje mais
verse peterselie
Extra
geraspte kaas of mozarella
tortilla wraps
saus naar keuze
Bereiden
Marineer het rundergehakt met de knoflook, peterselie, paprikapoeder, zout, gemberpoeder, zwarte peper, harissa kruiden en de zonnebloemolie en zet het gehakt apart voor minstens 30 minuten. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul voor 2-3 minuten. Voeg de ui, rode paprika en de groene paprika erbij en bak de groenten aan tot ze iets zachter zijn. Voeg de tomatenblokjes erbij en roer het door. Plaats de deksel op de pan en kook voor 5-8 minuten tot de tomatensaus goed is ingedikt.Wanneer de tomatensaus mooi is ingedikt voeg je de mais en nog wat vers gesneden peterselie toe en roer je het door. Schep ongeveer twee volle eetlepels van de vulling in het midden van de wraps en verdeel het in de lengte. Strooi er wat geraspte kaas overheen en rol hem op. Leg de enchilada in een ovenschaal en vul de overige enchiladas. Verdeel bovenop de enchiladas wat vulling en strooi er bovenop nog een laagje geraspte mozzarella of kaas. Zet de enchiladas voor 10-12 minuten in de oven op 200 graden tot de kaas is gesmolten. serveer er een frisse salade bij en smullen maar!
Bron: Uit de keuken van Fatima