vrijdag 18 oktober 2019

Fu yong hai

Recept voor 6-8 personen
Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten
6 eieren, losgeklopt
1 ui, zeer fijngesnipperd
100 gram taugé, schoongemaakt, afgespoeld, uitgelekt
100 gram Chinese of spitskool, fijngesneden
1 prei, alleen het witte gedeelte, in dunne ringen gesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
Peper en zout
2 eetlepels vissaus
1 theelepel sesamolie
½ kippenbouillonblokje, opgelost in
1 eetlepel kokend water
Zonnebloemolie
150 gram rauwe garnalen, gepeld, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden

Saus
2 eetlepels zonnebloemolie
1 teentje knoflook, uitgeperst
150 milliliter tomatenketchup
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel witte azijn
100 milliliter warm water
½ theelepel gemberpoeder
Peper en zout
300-350 gram doperwten uit blik, uitgelekt of uit de diepvries

Bereiden
Meng de eieren met de ui, taugé, kool, prei, knoflook, peper, zout, vissaus, sesamolie en geconcentreerde kippenbouillon. Klop het eiermengsel goed.
Schenk een dunne laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak een eetlepel eiermengsel om de smaak te testen. Proef of de smaak goed is en voeg indien nodig peper en zout toe. Schep de garnalen door het eiermengsel. Bak omeletten ter grootte van de koekenpan, aan twee kanten gaar. Laat ze na het bakken op een bord glijden en klap ze meteen dubbel tot een halve maan. Leg de omeletten naast elkaar, voor de helft overlappend op een schaal.
Schenk, om de saus te maken, zonnebloemolie in een steelpan en fruit de knoflook. Voeg de andere ingrediënten, behalve de doperwten, toe en breng de saus aan de kook. Proef en voeg indien nodig meer peper en zout toe. Roer de doperwten door de saus en verwarm op laag vuur.
Serveer de omeletten overgoten met de saus.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...