vrijdag 18 oktober 2019

Zoete aardappelcurry

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
300 gr rijst
500 ml groentebouillon (1 tablet)
50 cl water
1 ui
500 gr sperziebonen
300 gr zoete aardappelen
4 bosuitjes
1/2 Chinese kool
1 teen knoflook
1 cm gember
400 ml kokosmelk
2 el kerriepoeder
425 gr kikkererwten
peper
zonnebloemolie
zout

Bereiden
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Snipper de ui. Verwijder de uiteindes van de sperzieboontjes en snijd desgewenst doormidden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bosuien in grove ringetjes. Was de Chinese kool en snijd in repen. Snijd de knoflook en de gember vrij grof.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de zoete aardappel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de sperziebonen, Chinese kool, kerriepoeder, gember en kikkererwten toe en bak nog 3 minuten mee.
Voeg de kokosmelk en desgewenst een scheutje water toe. Schenk de groentebouillon in de pan totdat het geheel net onder staat.
Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Laat voor een koolhydraatarme versie de rijst acherwege.

Bron: 24Kitchen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...