Bereidingstijd 50 minuten
Ingrediënten
85 g boter
4 tenen knoflook fijngesneden
400 g uien fijngesneden
2 l gevogelte of groente bouillon tablet
2 el tijmblaadjes vers
700 g knolselderij geschild, in blokjes
20 g paddenstoelen* gedroogd
Bereiden
Verwarm de roomboter zachtjes in een soeppan en bak hierin de knoflook en uien zachtjes 15-20 min. zodat ze langzaam goudbruin kleuren. Voeg de bouillon, tijm en knolselderij toe en laat 30 min. zachtjes koken.
Verwarm intussen de oven voor op 150°C.
Leg de paddenstoelen op de bakplaat en laat ze in 5 min. extra droog worden. Laat afkoelen en maal in de kleinste kom van je keukenmachine zo fijn mogelijk. Of wrijf het in de vijzel fijn.
Pureer de knolselderijsoep in de keukenmachine of met de staafmixer en breng evt. nog verder op smaak met zout en peper. Serveer de knolselderijsoep in kommen en strooi er wat paddenstoelenpoeder over.
Bron: Delicious