Bereidingstijd 25 minuten, oventijd 25 minuten
Ingrediënten
300 g rundergehakt
2 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
300 g courgettes
150 g worteltjes
400 g tomatenblokjes
1 vleesbouillontablet
1/2 tl oregano
1/4 tl rozemarijn
1/2 tl tijm
snufje nootmuskaat
1 laurierblad
zout en peper
100 g geraspte belegen kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was de courgettes en snijd ze in plakken. Schil de wortels met een dunschiller en snijd in dunne plakken.Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak de courgette en wortel in 5 tot 10 minuten halfgaar. Breng op smaak met zout en peper.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de tomatenblokjes, 50 ml water toe, de bouillonblok en kruiden toe en laat de saus 15 minuten sudderen. Verwijder het laurierblad en verdeel de saus over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Verdeel de courgette en de wortel over de saus. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de kleurige ratatouille gratin in ± 25 minuten gaar.
Tip: Laat voor een vegetarische versie of als bijgerecht het gehakt weg.
Bron: Solo.be (aangepast)