Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
2 takjes peterselie, blaadjes, fijngehakt
2 takjes kervel, blaadjes, fijngehakt
2 takjes dragon, blaadjes, fijngehakt
50 g augurkjes, in kleine blokjes
1 gezouten ansjovisfilet
1 el kappertjes
1 tl mosterd
200 ml mayonaise
1 l olie om te frituren
250 g kabeljauwfilet, in blokjes
100 ml bier
100 g bloem
1 eiwit
peper en zout
Bereiden
Wrijf de ansjovisfilet in een vijzel fijn. Meng de gehakte kruiden, augurkjes, kappertjes mosterd en ansjovis door de mayonaise.
Verhit de olie in een ruimte pan tot 170 graden. Roer het bier met een garde door de bloem. Klop het eiwit met een snuf zout stijf en spatel rustig door het bloemmengsel. Wentel de blokjes vis in het beslag.
Frituur de blokjes vis portiegewijs in 3-4 minuten goudbruin in de hete olie. Schep de vis uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de remouladesaus.
Bron: Foodies