Voor 6-8 personen
Bereidingstijd 25 minuten, oventijd 25 minuten
Ingrediënten
375 g bladerdeeg (8-9 velletjes)
3 el poedersuiker + extra voor garnering
300 ml slagroom
200 g vanillecustard*
250 g aardbeien, grote gehalveerd
125 g frambozen
125 g blauw bessen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif een schoon werkvlak me de poedersuiker. Leg de velletjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van 25 x 30 cm. Leg op de bakplaat, prik het deeg in met een vork en bak 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is. Keer het deeg met behulp van een spatel en leg het nog 5-6 minuten in de oven tot het deeg knapperig en goudbruin is. Laat licht afkoelen op de bakplaat, leg de taartbodem dan op een schaal en laat volledig afkoelen.
Klop de room met de mixer tot zich pieken vormen. Voeg langzaam de custard toe, klop tot alles neg gemengd is. Strijk het roommengsel over de afgekoelde taartbodem en verdeel het fruit erover. Bestuif met poedersuiker en serveer.
*Maak het zelf met behulp van een pak custard.
Bron: Delicious