Voor 16 - 20 empanadillas
Bereidingstijd
Ingrediënten
16 à 20 plakjes bladerdeeg
1 geroosterde paprika, in stukjes
1/2 grote ui, fijngesneden
2 el olijfolie
300 g tomaten, ontveld en fijngesneden
100 tonijn, fijn verkruimeld.
14 groente of zwarte olijven, in stukjes
2 el fijngesneden bladpeterselie
1 ei
Bereiden
Fruit de uien in een grote koekenpan op laag vuur heel zacht, roer vaak. Doe de tomaten erbij en laat alles zachtjes stoven tot het vocht verdwenen is en je de sissende olie kunt zien. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tonijn, paprika, olijven en peterselie toe. Meng alles goed door elkaar en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de vulling over de plakjes bladerdeeg en druk de randen goed dicht en bestrijk met een losgeklopte eierdooier.
Bak 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Bron: Delicious