Soep voor 6-8 personen
Bereidingstijd 60 minuten
Ingrediënten
2 el olijfolie + extra voor garnering
1 ui, grof gesneden
2 tenen knoflook, grof gehakt
1 aardappel, geschild, in stukken
600 g geschilde pompoen, in stukken
2 wortels, in stukken
1 prei, alleen het wit, fijngesneden
1/2 tl gemalen nootmuskaat
750 ml kippenbouillon
125 ml slagroom
1 el geroosterde pompoenpitten
gedroogde cranberry's en bladpeterselie voor de garnering
Bereiden
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 2-3 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook, aardappel, groenten en nootmuskaat toe en schep door elkaar. Voeg de bouillon en 500 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de deksel op de pan en laat 25 minuten koken of tot de groenten zacht zijn. Laat een beetje afkoelen.
Schep de soep in delen in een blender en pureer hem glad. Schenk de soep terug in de pan en zet op laag vuur. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep voor het serveren de soep in diepe borden of kommen. Bestrooi met de pompoenputten, cranberry's en peterselie en besprenkel met de extra olijfolie.
Bron: Delicious