Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
500 sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
1 el olijfolie
400 g rundergehakt
1 ui, gesnipperd
zout en peper
een beetje paprikapoeder
800 g tomatenblokjes
2-3 tl tijm
75 g zwarte olijven (kalamata, tallegio)
100 g feta
Bereiden
Kook de sperziebonen in 12-15 minuten in weinig water met zout gaar. Verhit de olie in een grote pan. Bak er het gehakt in 4-5 minuten rul in. Bak de ui kort mee. Breng op smaak met zout, peper en het paprikapoeder. Voeg de tomaten en de tijm toe. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur.
Voeg de bonen en de olijven toe en verhit ze kort in de saus. Verbrokkel de feta eroverheen.
Lekker met rijst.
Bron: Koken en Genieten