Bereidingstijd 20 minuten, wachttijd 4 uur
Ingrediënten
100 g boter
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eierdooiers
2 dl advocaat
8 blaadjes gelatine
3 eiwitten
1/2 lt slagroom
1 pak lange vingers
Bereiden
Los de geweekte gelatineblaadjes op in 1/2 dl heet water en laat afkoelen maar niet dik worden. Roer intussen de boter met de suiker en de vanillesuiker schuimig en klop er één voor één de eierdooiers door tot een luchtige massa ontstaat. Roer er dan de gelatine door en laat het even staan tot het de dikte van vla heeft.Sla de slagroom en de eiwitten na elkaar stijf en spatel dit door het advocaatmengsel heen. Bedek de bodem van een taart vorm (26 cm) met lange vingers en bestrijk met het advocaatmengsel. Laat de taart opstijven in de koelkast. Garneer de taart met slagroom.
Bron: Truus