Pagina's

zaterdag 11 augustus 2012

Mossellunch

2 personen
- 1/2 rode peper
- 3 el olijfolie
- 1 rode ui, in ringen
- 50 g spekreepjes, in kleine stukjes
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 500 g tomaten, in partjes
- 1 glas droge witte wijn
- 1 kg mosselen
- 2 takjes rozemarijn
- extra vergine olijfolie



Bereiden: Snijd de rode peper in reepjes. Verhit in een mossel- of braadpan de olijfolie. Bak de ui met de peper, het spek en de knoflook zacht 2 min.
Leg de partjes tomaat in de pan en schenk de wijn erbij. Leg de mosselen op de tomaten en leg er de takjes rozemarijn tussen.
Stoom de mosselen met de deksel op de pan in 6 tot 8 min gaar. Schep de mosselen met de groenten en het mossel-tomatenvocht in een schaal. Sprenkel er royaal olijfolie over.
Lekker met brood om door het mossel-tomatenvocht te halen.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...