Pagina's

zondag 8 december 2013

Frisse citroentiramisu

4 personen
2 blaadjes witte gelatine
100 ml sap en rasp van 1-2 citroenen
75 g suiker
3 el limoncello
20-32 amaretti
50 ml slagroom
250 g mascarpone
poedersuiker
4 kookringen van 7 cm doorsnede, ingevet




Bereiden: (30 minuten, wachten 2 uur) Leg de kookringen op een met bakpapier bekleed groot plat bord of een kleine platte bakplaat. de binnenkant van elke kookring met een reep bakpapier. Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim, koud water.
Breng de citroenrasp met 100 ml van het sap en de suiker in een steelpan tegen de kook aan. Roer tot de suiker is opgelost en kook 1 minuut door Neem de pan van het vuur en voeg de limoncello toe. Doop 16 grote of kleine amaretti een voor een in de warme citroensiroop en leg ze als taartbodem in de kookringen. Verwarm de resterende citroensiroop opnieuw zachtjes. Knijp de gelatine goed uit. Neem de pan van het vuur en los de gelatine al roerende op in de hete citroensiroop. Klop met de mixer de slagroom dik en schep luchtig door de mascarpone. Klop de citroensiroop erdoor. Schep de citroencrème op de amaretti in de ringen. laat de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Zet de tiramisu op 4 borden. Verwijder de kookringen en het bakpapier. Garneer de desserts met de laatste 4 amaretti en bestuif met poedersuiker.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...