Pagina's

dinsdag 28 mei 2013

Varkenskarbonades met zoetzure kersensaus

4 personen
- 4 varkenskarbonades
- 60 ml extra vierge olie
- 2 tl mosterdzaad
- 125 ml rodewijnazijn
- 1 el fijne kristalsuiker
- 500 g kersen*, pitten verwijderd
- gemengde sla, voor erbij






Bereiden: (30 minuten) Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk het vlees met 40 ml olie en bestrooi met het zout en peper. Rooster het vlees 2 minuten aan één kant, draai een kwartslag en rooster nog 2 minuten om een ruitpatroon te maken. Keer de karbonades en herhaal de handelingen tot het vlees gaar is. Neem de karbonades van het vuur, dek losjes af met aluminiumfolie en laat ze rusten terwijl je de kersensaus maakt.
Bak het mosterdzaad in minuut in een pan op matig vuur of tot de zaadjes beginnen te springen. Voeg de azijn, suiker en 1 tl zout toe en roer tot de suiker en het zout oplossen. Voeg de kersen toe en laat 3-4 minuten zachtjes koken. Roer de rest van de olie erdoor en laat licht afkoelen. Lepel de kersensaus over de karbonades en serveer met een gemengde salade.

* Of neem een pot kersen. Laat suiker weg en voeg wat van het sap toe en eventueel nog wat suiker naar smaak.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...