Pagina's

donderdag 18 april 2013

Griekse gehaktschotel met pasta (pastitio)

4-6 personen
- 2 el olijfolie + extra voor het invetten
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 750 g lamsgehakt (Marokkaanse of Turkse slager)
- 1 blik tomaatblokjes à 400 g
- 2 tl suiker
- 2 el fijngesneden bladpeterselie
- 1 el fijngesneden verse oregano
- 1 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl nootmuskaatpoeder
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 500 g penne
- 3 eieren, losgeklopt
                                              - 300 ml Griekse yoghurt
                                              - 200 g feta, verkruimeld
                                              - 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden: (35 minuten, oven 40 minuten) Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zachtjes 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het al roerend in een paar min. bruin en rul. Doe de tomaat, suiker, peterselie, oregano, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel erbij en roer goed. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat afgedekt 15 min. zachtjes stoven.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een grote ovenschaal in. Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de pasta af door een vergiet. Verdeel de pasta over de bodem van de ovenschaal. Klop de eieren, yoghurt en feta door elkaar en voeg zout en peper toe. Schep driekwart van het mengsel over de pasta en schep het een beetje door elkaar. Schep het gehaktmengsel over de pasta en schenk de rest van het yoghurtmengsel erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pastitio in 30-40 min. in de oven tot hij mooi bruin van boven is.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...