Pagina's

zaterdag 27 juli 2013

Tikka masala kipspiesen met korianderdressing

4 personen
- 2 el tikka masala pasta
- 420 g Griekse yoghurt
- 1 kg kipfilet in stukjes van 3 cm
- 1 bosje koriander
- 2 tl fijne kristalsuiker
- 4 cm verse gemberwortel, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 4 el extra vergine olijfolie
- sap van 2 limoenen
- 1 komkommer, in dunne schijfjes
- 2 el zonnebloemolie


Bereiden: (35 minuten, weken 20 minuten) Week 8 houten satéstokjes 20 minuten in koud water.
Meng intussen de tikka masalapasta en wat zout en peper door 280 g van de yoghurt. Schep de stukjes kip door deze marinade en zet afgedekt 15 minuten in de koelkast.
Hak in een keukenmachine de koriandertakjes en blaadjes met de suiker, gember, knoflook, olijfolie en de  helft van het limoensap tot een grove puree. Roer de resterende 140 g yoghurt en wat zout en peper erdoor.
Schep intussen de rest van het limoensap en zout en peper door de komkommer.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Steek de stukjes kip aan de spiesen en bak ze in 8-10 minuten gaar. Keer halverwege.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...