Pagina's

woensdag 29 augustus 2012

Citroenpasta met varkenshaas

4 personen
- 2 citroenen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 3 el boter
- 125 ml witte wijn
- 250 ml slagroom
- 100 g mascarpone
- zout en peper
- suiker
- 2 el maizena
- 50 g rucola
- 4-5 takjes basilicum
                                              - 250 g pasta (b.v. tagliatelle)
                                              - 500 g varkenshaas
                                              - 2-3 el olie

Bereiden: Was de citroen onder heet water en wrijf hem droog. Rasp de schil eraf en pers de citroen uit. Verhit 1 el boter in een pan en fruit de ui en de knoflook. Blus af met de wijn en de slagroom, breng aan de kook en laat ca 5 minuten zachtjes koken. Smelt de mascarpone in de saus en roer de geraspte citroenschil erdoor. Breng op smaak met 2-3 el citroensap, zout, peper en wat suiker. Bind de saus met de maizena en breng hem aan de kook.
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking in water met zout.
Snijd de varkenshaas in dunne medaillons. Verhit de olie in een pan en bak de medaillons portiegewijs ca 1 minuut per kant op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan.
Verhit 2 el boter in het bakvet, voeg 1-2 el citroensap toe en wentel het vlees erin.
Giet de pasta af en meng met de rucola en basilicum en de saus. Serveer met de varkensmedaillons.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...