Pagina's

woensdag 23 oktober 2013

Aardappelgratin met bbq-gehaktballen

4 personen
1 klein teentje knoflook, grof gehakt
4-6 takjes tijm, blaadjes grof gehakt
75 g gruyere of belegen kaas, fijngeraspt
100 ml zure room
200 ml slagroom
zout en peper
750 g kruimige aardappels, in dunne plakken
2 beschuiten
500 g gehakt half-om-half
1 tl mosterd
5 el barbecuesaus
1 ei
paprikapoeder
2 el olie
250 g cherrytomaten
1 ui, in ringen
ca. 1 el bloem

Bereiden: (1 uur en 15 minuten) Roer de zure room, 2/3 van de kaas, de knoflook, de en de slagroom door elkaar. Breng op smaak  met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de aardappel en het zure roommengsel afwisselend in laagjes in de vormpjes. Druk na elke laag goed aan. bestrooi met de overige kaas. Bak 40-50 minuten in de oven.
Verkruimel de beschuiten. Kneed het gehakt met de mosterd, de barbecuesaus, het ei en de beschuit door elkaar. Breng op smaak met 1 tl zout, 1/2 tl peper en paprikapoeder. Vorm met vochtige handen 8 gehaktballen van het mengsel en druk deze iets platter. Verhit 2 el olie in een grote pan. Bak er de gehaktballen aan beide zijden 6-8 minuten in.
Wentel de ui kort in de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze warm. Bak de ui aan beide zijden goudbruin in het bakvet. Neem uit de pan en houd warm. Doe de tomaten in de pan. Breng op smaak met zout en peper en smoor ze 5-7 minuten op middelhoog vuur. Houd de pan in beweging. Dien de aardappelgratin op met de gehaktballen en verdeel de ui en de tomaten eroverheen.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...