Pagina's

zondag 17 november 2013

Queen of puddings

6 personen
1 vanillestokje
500 ml melk
6 eierdooiers
275 + 2 el suiker
zout
40 g bloem
6 sneetjes witbrood
boter om in te vetten
100 g frambozenjam
3 eiwitten



Bereiden: (1 uur) Splijt voor de custard het vanillestokje en schraap er het merg uit. Verwarm de melk met het vanillemerg in een pannetje en laat ca. 10 minuten trekken. Kluts de eidooiers met 125 g suiker en een snufje zout en roer er de bloem doorheen. Giet de warme melk er al roerend bij.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd het brood in blokjes en verdeel het over een met boter ingevette ovenschaal. Schenk er de custard eroverheen. Bak het geheel ca. 20 minuten in de oven.
Roer de frambozenjam los met 1 el water. Neem de pudding uit de oven en laat hem even afkoelen. Verhoog de oventemperatuur tot 200 graden. Strijd de jam over de pudding.
Klop de eiwitten met een snufje zout schuimig en voeg al kloppend geleidelijk 150 g suiker toe. Klop het geheel tot een stevig, glanzend schuim. Verdeel het eiwitschuim over de pudding bak het geheel nog 10-15 minuten, tot het schuim lichtbruin kleurt. Serveer de pudding warm.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...