dinsdag 29 oktober 2019

Crispy Sushi uit de Airfryer

ThePhilipsChef
Recept voor 2 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
500g sushirijst
6el rijstazijn
3tl suiker
2tl zout
1 avocado
2 moten verse zalm
1 rode paprikaWasabimayonaise, of gewone mayonaise als je niet van pittig houdt
1 pak grote norivellen
Bloem
(Zwarte) sesamzaadjes
2 eieren, losgeklopt
Panko
Gebakken uitjes
Wat olie
Optioneel: sushi-gember en sojasaus

Bereiden
Zet een pan met water op en kook de sushirijst samen met de rijstazijn, suiker en het zout tot de rijst mooi plakkerig is. Ondertussen kan je alvast de avocado, de paprika en de zalm in lange repen snijden. Zorg dat de rijst voldoende is afgekoeld voordat je aan de volgende stap begint.
Knip de norivellen in de lengte door de midden en gebruik een half norivel, in horizontale richting. Bedek het norivel met een dunne laag rijst en laat aan de onderkant 3cm vrij. Je kan dit het beste met natte vingers doen.
Leg de zalm, paprika en avocado horizontaal op de rijst. Rol de sushi mooi egaal dicht, desnoods met een stukje folie of een bamboematje.
Zet 3 borden klaar. Bord 1 met wat bloem, bord 2 met de 2 losgeklopte eieren en bord 3 met wat panko en gebakken uitjes. Doorloop de stappen met je sushirol, zorg dat de rol goed bedekt is na elke stap.
Spray of smeer een klein beetje olie over de sushirollen en bak ze 8 minuten in de Airfryer op 200 graden. Snijd de rol daarna in schijven en leg ze op een mooi serveerbord. Werk af met wat wasabimayonaise en wat zwarte sesamzaadjes.

Tip van de chef: Je kan ook gemakkelijk zelf wasabimayonaise maken door mayonaise te mengen met wasabi. Daarnaast is deze sushi lekker om te eten met wat sushi-gember en/of sojasaus.

Bron: The Philips Chef


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...