zondag 3 november 2019

Prei-zalmgratin met bloemkoolbechamel

Foto: Libelle Lekker
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 1 uur en 30 minuten

Ingrediënten
zalmfilet 500 g
preiwitten 4
bloemkool 1
olijfolie 2 el
amandelmelk 2 el
geraspte kaas 50 g
peper en zout
nootmuskaat

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Stoom of kook de bloemkool gaar.
Verdeel de bloemkool in roosjes. Mix ze in een blender met de amandelmelk en de olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
Spoel de prei en snij in ringen. Snijd de zalm in blokjes. Leg de preiringen in een ovenschaal, kruid met peper en zout. Verdeel er de blokjes zalm over en kruid met peper en zout.
Lepel er de bloemkoolbechamel over en bestrooi met geraspte kaas. Zet 35 minuten in de voorverwarmde oven.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...