dinsdag 8 november 2016

Lasagne

Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 30 minuten, wachttijd 100 minuten

Ingrediënten
125 g spekblokjes
2 middelgrote uien, gesnippered
2 tenen knoflook
2 winterwortels, in stukjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
olijfolie
2 tl gedroogde oregano500 g half-om-half gehakt
2 blikken tomaatblokjes (400 g)
1 tl basilicum
50 g boter
50 g bloem
600 ml melk
150 g geraspte kaas
300 g lasagnevellen
1 grote tomaat

Bereiden
De bolognesesaus maken: Zet een grote braadpan op matig vuur. Doe 2 scheuten olijfolie, het spek en de oregano in de pan en bak het spek goudbruin. Doe de groenten in de pan, en laat die 7 minuten meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben gekregen. Roer het gehakt en de tomaten uit blik erdoor. Roer er de basilicum, een snuf zout (2) en peper door. Breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 45 minuten met deksel op de pan zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig roert.

De bechamelsaus maken: Smelt in een pan boter. Roer de bloem door de gesmolten boter. Laat het mengsel 2 tot 3 minuten op een laag vuur pruttelen zodat de bloem gaart, af en toe roeren. Schenk er vervolgens een scheut melk bij en blijf goed roeren, tot al het vocht kookt en het mengsel bindt. Voeg de volgende scheut pas toe als het mengsel geheel glad is geroerd. Kook de saus nog 2-3 minuten, breng op smaak met zout en peper en zout.

De lasagne maken: Schep een kwart van de saus in een ovenvaste schaal. Leg er een laagje lasagnevellen op. Schep er een kwart deel van de bechamelsaus op. Strooi er een kwart van de geraspte kaas over en zout en peper. Ga nu verder met een volgende laag. Leg er tot slot wat tomaat op, strooi er de basilicumblaadjes over en besprenkel het geheel met olijfolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie en zet de schaal nog 35 minuten in de oven.


Bron: Onbekend

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...