vrijdag 18 oktober 2019

Warm fruit uit de oven met meringue

Recept voor 6 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
750 gr rood fruit (eventueel uit de vriezer)
100 gr eiwit (gepasteuriseerd)
50 gr poedersuiker
150 gr suiker
1 el suiker
45 ml water
1 el water1 el maïzena

Lekker erbij
Koekjes
Reepjes cake

Bereiden
Doe 150 gr suiker samen met 45 ml water in een steelpannetje. Laat dit op een laag vuur zachtjes smelten totdat er een suikerstroop van 121 graden ontstaat. Je kan hiervoor een suikerthermometer gebruiken. Belangrijk is dat de suikerstroop helder blijft en niet bruin kleurt. Want dan heb je karamel.

Klop de eiwitten met 50 gr poedersuiker in een schone en vetvrije kom tot half stijve pieken. Voeg dan langzaam de suikerstroop toe, terwijl de mixer blijft draaien. Het schuim is klaar als het stevig aanvoelt en je de kom op zijn kop kunt houden.

Doe het fruit in een ovenbestendige koekenpan met 1 el suiker en roer even om. Maak een papje van de maïzena met een lepel water en voeg dit bij het fruit. Laat het nog even 5 minuten zachtjes koken. Het is de bedoeling dat het fruit indikt en er niet teveel vocht overblijft.

Schep het meringueschuim op het fruit. Plaats de pan vervolgens ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven op 22o graden (boven- en onderwarmte). Het schuim is klaar als dit lichtbruin kleurt. Je kan het schuim eventueel ook met een gasbrander branden.

Serveer het warm fruit uit de oven met koekjes of reepjes cake. Roomboterkoekjes zijn lekker, maar bastognekoekjes bijvoorbeeld ook.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...