zondag 29 december 2013

Tompouce-taartje

Voor 6-8 personen
Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten
1 vanillestokje
250 ml melk
3 eidooiers
50 g + 2 el suiker
25 g bloem
2 blaadjes gelatine
1 rol Tante Fanny bladerdeeg
125 ml slagroom
1 eiwit
1 tl citroensap
1 à 2 tl bietensap
200 g poedersuiker

Bereiden
Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Verwarm de melk met het vanillestokje en het merg in een pan en laat ca. 10 minuten trekken. Klop de eidooiers los met 50 g suiker en roer er de bloem doorheen.
Week de gelatine in koud water. Schenk de warme melk al roerend bij het dooiermengsel. Schenk het geheel terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Kook ca. 2 minuten op laag vuur en verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatine uit. Neem de crème van het vuur en roer er de gelatine doorheen. laat de crème afgedekt met vershoudfolie afkoelen.
Verwarm de oven voor op graden. Rol het bladerdeeg uit en snijd er 2 cirkels (20 cm doorsneden) uit. Leg de deegcirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg overal in met een vork. Druk met de achterkant van een lang mes een stervormig patroon in het deeg zodat de stukken straks gemakkelijk te snijden zijn. Bestrooi de overige stukjes deeg met kaneel en suiker. Bak de deegplakken en de losse stukjes 20-25 minuten in de oven. Serveer de losse stukjes bijvoorbeeld als extraatje bij de koffie
Klop de slagroom met 2 el suiker lobbig. Spatel de slagroom voorzichtig door de afgekoelde crème. Schep het geheel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Leg de spuitzak ca. 30 minuten in de koelkast.
Neem de deegplakken uit de oven en laat ze afkoelen. meng het eiwit, het citroensap en het bietensap in een kom. Voeg al roerend met een garde geleidelijk de poedersuiker toe. Bestrijk 1 van de deegplakken met het glazuur en laag 30 minuten drogen.
Spuit de crème op de deegplak zonder glazuur en leg er de andere deegplak bovenop.
Rooster eventueel amandelschaafsel in een droeg pan en versier het tompouce-taartje ermee.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...