Pagina's

maandag 8 februari 2016

Geroerbakte zalm met gember en sobanoedels

4 personen
1 el geschilde gemberwortel, geraspt
1 el sesamolie
60 ml tamari of sojasaus
600 g zalmfilet zonder vel, in stukken van 3 cm
3 el zonnebloem- of arachideolie
1/2 bosje lente-ui, in schuine stukjes
60 ml Chinese rijstwijn (Shoahsing)
2 bosjes bimi, stelen in de lengte doorgesneden
120 g edamame (sojabonen, diepvries) of doperwtjes
270 g sobanoedels, gekookt volgens de aanwijzingen
2 el sesamzaadjes



Bereiden: (20 minuten, marineren 10 minuten) Meng voor de marinade de gember, sesamolie en 2 el tamari in een kom. Voeg de zalm toe en schep alles door elkaar. Zet weg en laat 10 minuten marineren.
Verhit 2 el olie in een wok op hoog vuur. Voeg de helft van de zalmstukken toe en bak al omscheppend 2-3 minuten tot ze net gaar zijn. Neem uit de pan en bak de rest van de zalm op dezelfde manier in nog 2 el olie.
Laat de zalm, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 minuten rusten.
Voeg de rest van de olie toe aan de wok met de lente-ui en roerbak 2 minuten. Voeg de rijstwijn, bimi, edamame, de rest van de tamari en 60 ml water toe. Bak al omscheppend 3-4 minuten of tot het vocht iets is ingekookt. Voeg de noedels toe en de zalm met de uitgelopen sappen en schep alles om tot het is doorgewarmd. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer.

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...