woensdag 23 oktober 2019

Gravad lax met biet & dille

Bron: Borreltijd van Susan Aretz
Recept voor 425 gram zalm
Bereidingstijd onbekend

Ingrediënten
+/- 425 gram verse zalmfilet, met huid
(zo gelijkmatig mogelijk qua dikte)
2 gekookte bietjes, gepureerd
40 gram suiker
40 gram fijn keukenzout
10 gram verse dille
1 theelepel citroenrasp

Verder nodig:
Huishoudfolie
Staafmixer

Bereiden
Pureer de gare bietjes met een staafmixer samen met de suiker, het zout en de citroenrasp. Wrijf de zalmfilet helemaal in met dit mengsel en leg (met de huidkant) op het folie. Pak nu stevig in folie in. Leg in een passende schaal en zet gewicht op de vis (blikjes gepelde tomaten bijvoorbeeld). Zet 24 uur in de koelkast.

Haal de vis uit de koelkast. Wrijf de bietjespulp er goed vanaf en leg op een schoon plasticfolie. Op de vis gaat nu een verse, grofgesneden dille en de rasp van 1 citroen. Pak weer op dezelfde manier in folie en zet wederom 24 uur in de koelkast.

Haal de volgende dag uit de koelkast. Wrijf het overgrote deel van de dille eraf en snijd de zalm in flinterdunne plakjes.

Heerlijk om gewoon zo puur te eten, maar ook superlekker bij de brioche of als onderdeel van het smörrebröd.

Bron: Borreltijd van Susan Aretz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...