donderdag 24 oktober 2019

Pizza rolls met champignons

Bron: Betty's Kitchen
Recept voor
Bereidingstijd

Ingrediënten
1 rol kant-en-klaar pizzadeeg (ca. 400 gram)
2 eetlepels truffel tapenade (of Salsa tartufata)
100 gram achterham, in dunne plakken
100 gram mozzarella, in plakken
4 grote champignons, in dunne plakken gesneden
2 eetlepels pijnboompitten
50 gram roomboter1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
olijfolie

Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Vet de ovenschaal in met olijfolie en zet apart.
Rol de lap kant-en-klaar pizzadeeg uit en bestrijk de bovenkant met de truffel tappenade.
Verdeel hier de plakken en mozzarella overheen. Top vervolgens af met de plakjes champignons en de pijnboompitten. Rol daarna het pizzadeeg op. Snijd voorzichtig met een groot mes 8 dikke plakken van de rol en leg deze op hun snijkant in de ovenschaal. Trek met je vingers het deeg een beetje los, zodat je echt mooie grote pizza rolls overhoudt
Smelt de boter in het steelpannetje, voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe, roer even goed door en draai het vuur uit. Kwast vervolgens de bovenkant van de pizza rolls royaal in met de kruidenboter en schuif direct de ovenschaal in de oven. Bak af gedurende 15-18 minuten.
Serveer de pizza rolls met champginons en bestrooi eventueel met een paar blaadjes verse basilicum.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...